7 Sfaturi pentru performanță la examen
Experiența noastră dar și studiile științifice demonstrează că nota la examen este în bună măsură dependentă de capacitatea de concentrare din momentul testării. Așadar, în plus față de cunoștințele și informațiile acumulate în timp, o importanță semnificativă o deține puterea de „a așterne pe foaie” toate noțiunile cunoscute. Nu sunt mulți cei care se nasc cu o astfel de abilitate însă vestea bună este că toți o pot cultiva. Una dintre modalitățile cele mai practice este de a participa periodic la simulări într-un cadru organizat.
În organizarea simulărilor de la New Edu, punem accent pe fiecare detaliu care ajută la creionarea unui mediu de examen autentic: CI, pixuri de o singură culoare, prezența cu cel puțin 15 minute mai devreme etc. În plus toți beneficiază de sfaturi practice care îi vor ajuta în ziua examenului. DA, condiția ca simulările să își atingă scopul este să nu se pună accentul doar pe testarea/ evaluarea cunoștințelor ci pe întreg mediul de examen.
Care este principalul motiv pentru care simulările sunt benefice?
Este științific dovedit că prima parte, a unui examen important, aproximativ 30 min, este dedicată emoțiilor greu de stăpânit. Mai jos este un grafic concludent, rezultatele unui amplu studiu științific, în care se poate observa timpul irosit din cadrul unui examen din cauza emoțiilor.
Rolul principal al simulărilor este de a reduce semnificativ acest interval destinat emoțiilor t0-t30 din timpul unui examen, astfel încât concentrarea și randamentul potențial maxim să fie atins încă de la început. Rezultatele finale depind în bună proporție de abilitatea fiecăruia de a-și stăpâni emoțiile într-un timp scurt și într-un mod eficient.
Iată 7 sfaturi importante care pot crește randamentul din ziua examenului:
SFAT 1: ÎNAINTE DE ZIUA EXAMENULUI. Participarea la simulări, testări, familiarizarea cu mediul și lucrul în condiții de stres
SFAT 2: CU O SEARĂ ÎNAINTE. Pregătirea a tot ce este necesar cu o seară înainte (ținuta, CI, 2-3 pixuri de aceeași culoare etc.)
SFAT 3: ÎN DIMINEAȚA DIN ZIUA EXAMENULUI. Mic dejun și hidratare bogată – un aliment recomandat în ziua de examen de către toți specialiștii este banana;
SFAT 4: ÎNAINTE CU 30 MINUTE DE EXAMEN. Cu 30 de minute înainte de examen, momentul în care emoțiile ating un prag ridicat, încearcă să te înconjori de colegi curajoși și să eviți contactul cu cei emotivi
SFAT 5: ÎNAINTE CU 10 MINUTE DE EXAMEN. Înainte de începerea examenului ideal este să ajungi la starea de focus pentru a diminua timpul irosit cu emoții (T0-T30). Pentru a ajunge la starea de concentrare și a te abate de la stările emotive, poți face o activitate precum puzzle, joc cu cifre etc. sau orice altceva ce necesită activarea funcțiilor cognitive.
SFAT 6: ÎN SALA DE EXAMEN. Folosește tot spațiul care îți este alocat. Toate studiile arată că dacă adopți o poziție încrezătoare, cu spatele drept și brațele întinse, se eliberează un tip de hormon care te face mai sigur și mai încrezător în propriile forțe.
SFAT 7: UN MINDSET POZITIV. Poate cel mai important sfat privind abordarea unui examen este gândirea pozitivă. Înlocuiți gândurile negative precum ”voi eșua” sau ”nu am studiat suficient” cu gânduri pozitive precum ”pot face acest lucru” și ”știu ce fac”.
Mult succes tuturor!!
2 comentarii. Leave new
Eu luni am examen în Anglia pentru a trece în A 11 A
Mult succes! 🏆