NEW EDU devine partener oficial al evenimentului organizat de AIESEC

Educația este o prioritate pentru toate nivelurile existente la nivelul societății, plecând de la mediul preuniversitar și ajungând chiar la integrarea progresivă pe piața muncii a tinerilor. Fiecare domeniu de activitate trebuie să prioritizeze educația ca formă de progres pentru umanitate și să realizeze demersuri pentru specializarea resursei umane. Instituția de educație NEW EDU se raliază la cerințele din piață dar și la metodologiile din mediul educațional pentru a crea tineri valoroși, cu potențial maxim de evidențiat oriunde în lume.

Societatea românească trebuie să ofere tinerilor o moralitate definitorie pentru viață dar și oportunități de dezvoltare prin care să acceseze arii de interes și competențe. Mediul universitar cunoaște de câteva decenii o înflorire a numărului de studenți care urmează atât cursuri cu frecvență cât și de la distanță. Această realitate conduce la permanentizarea unor avantaje competitive pe piața muncii dar și către elaborarea unui sistem educațional axat pe complementaritatea dintre teorie și practică. Cu ajutorul parteneriatului NEW EDU – AIESEC ne propunem să aducem tinerilor la suprafață numeroasele oportunități din piață pentru a le vizualiza și accesa cu ușurință.

Vă prezentăm în continuare câteva detalii legate de colaborarea cu AIESEC, un ONG axat pe valorificarea competențelor de leadership ale tinerilor și implicit, pe oferirea acelor skill-uri necesare pentru o dezvoltare armonioasă la nivel personal și profesional.

Aspecte comune cu AIESEC – centrarea pe valorile umane și educaționale pentru o societate performantă

Deprinderile și bagajul informațional al tinerilor este esențial a fi transformat într-un atribut fundamental la locul de muncă. Acest aspect poate căpăta valoare doar în momentul în care aceștia sunt la curent cu cerințele din piață și sunt asertivi la modificările din cadrul acesteia. După cum am putut observa în timpul pandemiei COVID, piața muncii a cunoscut o reformare acută, mare parte a activităților transpunându-se în online și spre surprinderea oamenilor de afaceri, oferind un randament de bună calitate companiilor. Mizând pe potențialul tinerilor de a schimba lumea și mediul în care își desfășoară activitățile, atât AIESEC cât și NEW EDU își propun să aducă mai aproape de tineri mediul de muncă asociat unor arii diverse de activitate cu ajutorul unor simulări și workshop-uri care vizează atât asimilarea de cunoștințe cât și experiențe mediate.

Un proiect promițător „Heading for the Future”

Parteneriatul NEW EDU – AIESEC își propune să ofere tinerilor un proiect valoros axat pe interacțiunea cu piața muncii, cu specialiști orientați către dezvoltarea competențelor. Știm că uneori studiile absolvite sau chiar locul de muncă actual nu produc suficientă recunoaștere și stimă de sine. Din acest motiv și mai ales, fundamentat de studii de piață riguroase, proiectul propus vine să ofere orientare în carieră tuturor celor care doresc o schimbare în viața lor profesională. Cel mai important aspect care merită menționat este faptul că acest proiect se poate finaliza chiar și cu un internship sau angajare dacă aptitudinile tale se pliază perfect pe cerințele angajatorului. Considerăm că este foarte important ca tinerii să se axeze pe dezvoltare personală continuă, să acceseze evenimente și proiecte care au potențial ridicat de a le schimba viața și cariera. Așteptăm cu nerăbdare evenimentul și ulterior, analiza rezultatelor acestuia!

De ce vei beneficia la Heading for the future?

Experimentezi mai multe domenii, pe care ți le poți alege chiar tu
Acces permanent la conținutul proiectului și la rețeaua creată în timpul participării
Experiență practică în piața muncii actuală
Certificat la sfârșitul proiectului
Șansa de a te angaja la unul dintre partenerii AISEC în urma participării la proiect

Vrei să îți descoperi vocația?

Heading for the Future (H4TF) este un program de 4 săptămâni care oferă o experiență de lucru practică, printr-o serie de sesiuni conduse de specialiști în diverse domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed