Despre UiPath Foundation

Înființată în ianuarie 2019, UiPath Foundation este o organizație globală independentă, non-guvernamentală, non-profit, non-politică și non-religioasă, cu sediul în România. Planul fundației este, împreună cu partenerii strategici, să aibă o intervenție consecventă și pe termen lung în comunitățile vulnerabile. Fundația a început intervenția în România și India, concentrându-ne pe zonele care îndemnau la o acțiune imediată.

Accentul principal este de a permite copiilor accesul la o educație de calitate și relevantă, oferindu-le nu numai sprijinul necesar pentru a-și satisface nevoile de bază (servicii medicale, îmbrăcăminte, articole de papetărie), ci și acces la o educație de calitate. Educația este văzută ca un proces pe termen lung, desfășurat în mai multe etape – în care toți actorii implicați – părinți, profesori, comunitate – joacă un rol esențial în fiecare dintre aceste etape de dezvoltare.

Fundația UiPath are o misiune globală de a cultiva potențialul extraordinar al copiilor care provin din familii defavorizate. Fundația își propune să transforme o realitate a inegalităților într-o lume a oportunităților, prin soluții educaționale proiectate în comun, concentrându-ne pe oferirea copiilor care trăiesc în sărăcie abilitățile și instrumentele pentru a-și atinge cel mai înalt potențial.

https://uipathfoundation.com/

Parteneriat strategic cu Fundația UiPath

Parteneriatul cu UiPath Foundation are drept obiectiv strategic implementarea unui sistem sustenabil de pregătire pe plan educațional pentru copiii din comunități vulnerabile, asigurându-le acestora accesul la o educație modernă, bazată pe tehnologii inovatoare, care facilitează obținerea de competențe actuale și performanțe școlare crescute, constituindu-se, în egală măsură, într-un punct de atracție pentru copii.

Acest parteneriat se concretizează într-un demers educațional cu impact pozitiv asupra copiilor din comunități care se confruntă cu excluziunea, din diverse considerente, oferind acestora o șansă reală la educația de calitate, progres și, în sens larg, șansa unui viitor mai bun.

Împreună am reușit să construim o comunitate activă, interesată de evoluția copiilor pe plan școlar, ale cărei valori sunt învățarea participativă, interconectarea, curiozitatea, libertatea de gândire și exprimare.

Drăgan Cristina, Director Educațional NEW EDU

Investiția în educație este un avantaj pe termen lung pentru orice societate. Atunci când vorbim despre un sistem educațional trebuie să facem implicit trimitere la o serie de participanți, de la beneficiarii direcți (elevii), mentori și părinți și până la corpul administrativ care se ocupă de gestionarea eficientă a resurselor angrenate. Institutul de educație și inovație New EDU își propune să orienteze învățarea prin operaționalizarea binomului tehnologie-efort individual. Reprezentăm prima instituție din România care a implementat predarea de la distanță prin intermediul mijloacelor media de comunicare. Considerăm că evoluțiile tehnologice care ne fac viața și munca mult mai ușoare pot media cu succes și sfera educațională, oferind copiilor din medii diferite și cu background-uri culturale diferite oportunitatea de a învăța împreună.

Complementaritatea alternativelor oferite de institutul nostru vine să armonizeze principalele fundamente informaționale oferite în instituțiile publice de învățământ. Oferim astfel cursuri și meditații care au rolul de a aprofunda diverse subiecte și mai mult, de a oferi elevilor motivația de a performa.

Un principiu coordonator al învățării este reprezentat de egalitatea de șanse. Noile generații de tineri ale României trebuie să dețină o atitudine integratoare față de reprezentanții unor culturi aflate în poziție de alteritate, față de grupuri sociale vulnerabile. Pentru a dezvolta apetitul pentru incluziune, parteneriatul cu fundația UiPath își propune să statueze adevărate coordonate ale interacțiunii umane în mediile educaționale. Vă prezentăm în continuare câteva elemente primordiale pe care parteneriatul cu această organizație non-guvernamentală își propune să le prioritizeze.

Sustenabilitatea în educație – un tipar de comportament la nivel individual

România la fel ca multe alte state care sunt în curs de dezvoltare, deține comunități reprezentative de persoane cu probleme financiare, stigmatizate, excluse de la oportunitatea egalității de șanse. Unii cercetători ai zonei sărăciei asociază această realitate cu percepțiile diferențiate ale oamenilor asupra semenilor prin apel la criterii de clasificare. Pentru a putea reduce decalajele existente la nivelul societății românești este nevoie de un parteneriat, de o planificare strategică prin care copii să fie aduși în zona educațională iar familiile să poată depăși situația curentă de imposibilitate financiară. Deși unele programe europene vizează tocmai acest sector social vulnerabil, considerăm că o explicația viabilă pentru permanentizarea unei astfel de realități este reprezentată și de o cultură a sărăciei cu caracter generațional. Depășirea acestor ancore în gândire poate fi realizată doar cu ajutorul eforturilor programatice provenite din mediul educațional. Asta își propune și parteneriatul cu UiPath Foundation: aducerea copiilor la școală și instruirea treptată a acestora.

Modelăm oportunități și valorificăm potențialul copiilor din medii defavorizate

Accesul la educație este un drept universal recunoscut la nivelul statelor. O serie de organizații internaționale identifică rolul proeminent al educației în formarea unor societăți mature. Pentru a putea oferi tuturor copiilor un sistem educațional incluziv suntem de părere că trebuie să se lucreze la eliminarea stigmatelor sociale. Conștientizarea problemei la nivel social alături de parteneriate fructuoase oferă tinerilor posibilitatea de a se dezvolta, de a se integra și de a-și construi un viitor. Parteneriatul nostru se statuează pe eforturi comune și deziderate împărtășite care vizează reducerea disparităților la nivel de educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed